Izjava o privatnosti podataka, Obaveštenje o polisi privatnosti i informacije o saglasnostima koje ste dali

Kao odgovorno lice u vezi sa propisima zaštite podataka, uveravamo Vas da zbog zaštite Vaših podataka sakupljanje, čuvanje, menjanje, ustupanje, blokiranje, brisanje i upotreba Vaših ličnih podataka u našoj kompaniji uvek se koristi u skladu sa važećim propisima o zaštiti podataka kao i drugim zakonskim smernicama.

Sakupljanje ličnih podataka

U procesu naručivanja, od Vas tražimo razne lične podatke kroz obrazac o podacima o klijentu, koji se nakon toga šalje nama zajedno sa Vašom narudžbenicom i ostatkom podataka. Prema tome, sakupljamo lične podatke koje ste nam Vi dali.

Svrha prikupljanja, obrade i upotrebe ličnih podataka ili saglasnosti

Vaši lični podaci se prikupljaju tokom procesa narudžbine i naknadno se obrađuju i koriste u svrhe našeg biznisa u okviru ugovorne obaveze koju ste potvrdili.

Svrha ovog prikupljanja, obrade i upotrebe ličnih podataka jeste da prilikom otvaranja naloga ne morate opet da unosite lične podatke tokom budućih narudžbina.

Do sada, dali ste nam odobrenje da primate naš Newsletter, Vaša imejl adresa je prikupljena, obrađena i koristi se za naše reklamne svrhe. U ovom slučaju, dali ste saglasnost kada ste se složili sa sledećom izjavom:

„Slažem se da budem obavešten/a putem imejla o zanimljivim ponudala i time dajem saglasnost da se moja imejl adresa koristi u distributivnoj Newsletter listi. Mogu da opovrgnem ovu saglasnost u bilo koje vreme, na slazi u budućnosti bez obrazlošenja.”

Opoziv saglasnosti

Do sada ste dali pristanak koji se može opovrgnuti u bilo koje vreme, na slazi u budućnosti bez obrazlošenja. Moraćete da nas obavestite, ali Vaše obaveštenje ne mora biti u određenom formatu.

Upotreba kolačića

Koristimo takozvane „kolačiće” kako bismo Vama nudili usluge koje su individualizovanije. Kolačići su identifikatori koje naš web server šalje Vašem računaru kako bi ga identifikovao tokom Vaše posete našem sajtu. Većina pretraživača je konfigurisana da automatski prihvata kolačiće. To znači da su odgovarajući kolačići skladišteni na Vašem računaru. Kada se vratite na nas vebsajt, naš veb server će prepoznati Vaš računar po kolačićima skladištenim u Vašem računaru. Ukoliko ne želite da imate kolačiće u Vašem računaru, možete sprečiti to tako što ćete izmeniti podešavanja pretraživača na način da ne prihvata kolačiče.

Ustupanje ličnih podataka trećim licima

Vaši podaci se ustupaju isključivo onim trećim licima koji su provajderi uključeni u ugovor, kao što su logistička kompanija zadužena za dostave kao i institucija za finansije zadužena za naplaćivanje. Međutim, u tim slučajevima kada se Vaši lični podaci ustupaju trećim licima, količina podataka je svedena na minimum.

Informacije o korišćenju Gugl analitike prema Pravilniku o privatnosti podataka

Google Analitika

Ovaj vebsajt koristi funkcije analitike veb servisa Gugl analitika (Google Analytics). Provajder je Gugl Irska Limited („Google“), Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Gugl analitika omogućava vebsajt operaterima da analizivaju ponašaju posetiona na vebsajtu. Radeći to, vebsajt operater dobija različite korisničke podatke, kao što su broj pregleda, dužina zadržavanja na sajtu, upotrebljen operativni sistem i poreklo korisnika. Ovi podaci se sažimaju od strane Gugla putem profila koji je dodeljen svakom korisniku ili njegovom uređaju.

Gugl analitika koristi tehnologije koje omogućavanju prepoznavanje koristika u svrhe analize ponašanja koristika (npr. kolačići ili otisci prsta na uređajima). Informacije prikupljene od strane Gugla sa našeg vebsajta se uglavnom prebacuju na Gugl server u SAD gde se i skladište.

Korišćenje ovog alata za analitiku se bazira na Članu 6 para. 1 lit. f DSGVO. Vebsajt operater ima legitimni interes u analitici ponašanja koristika kako bi optimizovao i vebsajt i svoje reklame. Ukoliko je zatražena odgovarajuća saglasnost (npr. mesto skladištenja kolačića) proces se u potpunosti zasniva na Članku 6 para. 1 lit. a DSGVO i saglasnost se može opovrgnuti u bilo koje vreme.

Prenos podataka za SAD se zasniva na standardnim ugovornim klauzama Komisije EU. Detalji se mogu pogledati ovde: https://privacy.google.com/businesses/controllerterms/mccs/.

IP anonimizacija Aktivirali smo funkciju IP anonimizacije na sajtu. To znači da će Vaša IP adresa biti skraćena od strane Gugla u okviru članica Evropske Unije ili u okviru drugih značajnih zemalja za Sporazum o evropskom ekonomskom prostoru pre slanja za SAD. Samo u određenim slučajevima će cela IP adresa biti prosleđena Gugl serveru u SAD gde će naknadno biti skraćena. U ime operatera na ovom sajtu, Google će koristiti ove informacije kako bi ocenio Vaše korišćenje samog sajta da bi skupio izveštaje o aktivnostima na sajtu kako bi ubuduće pružio usluge vebsajt operatorima u vezi sa korišćenjem vebsajta i samog interneta. IP adresa poslata od strane Vašeg pretraživača u

okviru Gugl analitike se ne povezuje sa ostalim podacima od Gugla.

Dodatak za pretraživač

Možete sprečiti Gugl da Vam ne sakuplja i analizira podatke tako što će se skinuti i instalirali dodatak za Vaš pretraživač koji se nalazi na sledećem linku :

Za više informacija o tome kako se Gugl analatika ophodi prema ličnim podacima korisnika, pogledajte Gugl Polisu o privatnosti : https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Obrada narudžbine

Potpisali smo ugovor sa Guglom za obrade narudžbina i u potpunosti implementuju stroge zahteve Nemačke zaštite podataka prilikom korišćenja Gugl analitike.

Demografske karakteristike u Gugl analitici Ovaj vebsajt koristi odlike „demografske karakteristike” Google analitike kako bi pomogao posetiocima da pronađu odgovarajuće reklame u okviru Gugl reklamne mreže. Ovo omogućava stvaranje izveštaja koji sadrže godine, pol kao i interesovanja posetioca sajta. Ovi podaci proizilaze iz Guglove reklame zasnivane na interesovanjima kao i od podataka o posetiocima dobijenim od trećih lica. Ovi podaci se ne mogu povezati sa pojedinačnim osobama. Možete onemogućiti ovu opciju bilo kada u podešavanjima za reklame (ad settings) u Vašim gugl profilima ili generalno zabraniti sakupljanje podataka Gugl analitike kao što je opisano u „Onemogućavanje prikupljanja podataka” delu.

Google analitika za praćenje e-trgovine

Ovaj vebsajt koristi dodatak “praćenje e-trgovine” sa Gugl analitike. Uz pomoć praćena e-trgovine, vebsajt operater može da analizira ponašanje mušterija prilikom kupovine kako bi pobošljsao svoju marketing kampanju. Informacije poput naručenih artikala, prosečne vrednosti narudžbina, cene dostave i vreme od pregledanja proizvoda do kupovine se snima. Ovi podaci se mogu sažimati od strane Gugla pod identitetom transakcije, koja je dodeljena korisniku ili njegovom uređaju.

Period čuvanja

Podaci na niovu korisnika i događaja se čuvaju u Guglu koji se povezan sa kolačićima, identifikacijom korisnika (npr. User ID) ili reklamne identifikacije (npr. DoubleClick cookies, Android advertising ID) postaju anonimni ili se brišu nakon 26 meseci. Detalji se mogu videti na sledećem linku: https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=de

Preuzimanje Izjave o saglasnosti na koju ste pristali

Sadržaj bilo koje Izjave o saglasnosti na koje ste pristali se može preuzeti u bilo koji vreme koristeči ovaj dokument.

Vaša prava

Imate prave da primate informacije u vezi sa ličnim podacima koja se skladište bez novčane naknade. Lepo Vas molimo da sve upite vezane za privatnost podataka pošaljenje na adresu obazbeđenu na stranici sajta pod nazivom Kontakt informacije. Ukoliko su lični podaci skladišteni od strane nas o Vama neispravni, podaci će se po Vašem zahtevu izmeniti.

Štaviše, imate pravo da opozovete Vašu saglasnost za skladištenje ličnih podataka bilo kada, na slazi u budućnosti bez obrazlošenja. Moraćete da nas obavestite, ali Vaše obaveštenje ne mora da bude u određenom formatu. Ukoliko dobijemo ovakvo obaveštenje od Vas, lični podaci skladišteni o Vama biće obrisani osim u slučajevima kada su ti podaci neophodni da bi se ispunile ugovorne obaveze na koje ste se složili ili gde zakonske smernice brane takvo brisanje podataka. U takvim slučajevima, umesto brisanja, pristup ličnim podacima biće blokiran. Lepo Vas molimo da sve upite vezane za privatnost podataka pošaljenje na adresu obazbeđenu na stranici sajta pod nazivom Kontakt informacije.

Možete zahtevati pristup, ispravku ili brisanje podataka o ličnosti, i imate pravo na ograničenje obrade, prava na prigovor, pritužbu Povereniku kao i prava na prenosivost podataka sve u skladu sa Zakonom.

Touratech.rs koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima možete pročitati na stranici Polisa o privatnosti.